Lepota&zdravlje – Dr Danica Jocić

U sklopu Poliklinike Dr Nikolić otvoren je centar za negu i zdravlje vaše kože. Preglede i tretmane obavlja dr Danica Jocić sertifikovani lekar estetske medicine.

Procedure koje možete obaviti

Mezoterapija lica, vrata, dekoltea i šaka

Procedura se izvodi ubrizgavanjem koktela tankih iglicama u srednji sloj kože, na koju se prethodno nanosi anestetik u kremi.

Preporučuje se nakon 30.godine života. Efekat je sjajnija, elastičnija, vedrija koža i ublažene fine linije i bore. Potrebno je ponoviti tri do četiri tretmana s razmakom od nedelju dana.

Biorevitalizacija je procedura veoma slična po načinu izvođenja mezoterapiji, međutim koriste se kokteli koji u većoj meri od mezoterapijskih sadrže određene supstance namenjene specifičnim indikacijama.

U oba slučaja, koktel se bira na pregledu na osnovu potreba kože i željenog efekta. Tretman se ponavlja 3 puta s razmakom od 3 nedelje za postizanje najboljih rezultata.

Hemijski pilinzi

Hemijski pilinzi kompanije Mesoestetic nam omogućavaju da zbog velikog broja kombinacija kiselina pravimo protokol prema određenim indikacijama. Najčešće indikacije za pilinge su akne, fleke od akni ili sunca, neujednačen ten, gubitak sjaja, suva i dehidrirana koža, proširene pore, fine linije i bore. Protokol se sastoji od 4-6 tretmana, svaki sa razmakom od po dve nedelje. Kombinujemo površinske pilinge: mlečnu, glikolnu, salicilnu, mandeličnu kiselinu sa srednje dubokim pilinzima: jessner (holivudski sjaj), azelan, melanotranex, melanoplus i aknelan.

Tretman instant glow

U istom tretmanu se radi površinski hemijski piling i mezoterapija lica. Efekat je momentalno vidljivi preporučuje se pred neki važan događaj.

Botoks

Botulinski toksin, neurotoksin se koristi za ublažavanje već postojećih bora kao i za prevenciju nastajanje novih. Preparat se uvek aplikuje u 3 regije- izmedju obrva, oko očiju (svračije nožice) i na čelu radi zaustavljanja kontrakcija facijalnih mišića. Efekat traje četiri do šest meseci. Koristimo isključivo botoks kompanije Allergan, jedini registrovan u Srbiji.

Hijaluronski fileri

Juvederm hilajuronskim filerima se remodeluje lice u vidu korigovanja pada tonusa, uvećanja usana ili optimizacije odrđenih karakteristika lica po MD kodovima radi preciznog i bezbednog aplikovanja ovog materijala.

Prophilo

Prophilo je jedinstven tretman za podizanje tonusa kože koji sadrži čistu hijaluronsku kiselinu i aplikuje se u lice i vrat. Tretman se ponavlja dva puta sa razmakom od mesec dana.

PRP

Plasma rich patent je metoda kojom se iz sopstvene krvi specijalnom tehnikom centrifugiranja dobija krvna plazma bogata trombocitima i faktorima rasta koji stimulišu obnavljanje ćelija kože. Postiže se rejuvenacija I podsticanje obnove svih struktura kože. Potrebno je uraditi tri tretmana s razmakom od mesec dana. Koristimo registrovane Cellenis setove i centrifugu.

Lipoliza

Koktelom u kome se nalazi lipolitik se tope masne naslage na delovima tela: stomak, bokovi, butine i nadlaktice. Radi se na tri do četiri nedelje I potrebno je u proseku pet tretmana da bi se ostvarili željeni rezultati. Ovom metodom ne dolazi se do gubljenja kilograma već do smanjena obima tretiranih regija.

Genosys microneedling

Genosys biorevitalizacija je tretman u kome se pažljivo izabran koktel unosi u kožu mikroiglicama, poznatijim kao dermapen. Ova procedura ostvaruje benefite kod pacijenata sa dehidriranom kožom, proširenim porama, ožiljcima, borama, neujednačenim tenom i tamnim podočnjacima. U zavisnosti od problema na koži, tretman se ponavlja od dve nedelje do mesec dana.