Icon

Abdominalna hirurgija

Abdominalna hirurgija je grana opšte hirurgije koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti, povreda i drugih problema u trbušnom području. Trbušna šupljina obuhvata organe kao što su želudac, creva, jetra, slezina, bubregi, žučna kesa, pankreas i mnogi drugi.

Intervencije abdominalne hirurgije

Abdominalna hirurgija obuhvata različite procedure koje se izvode u trbušnoj šupljini kako bi se dijagnostikovale i lečile različite zdravstvene probleme. Apendektomija je hirurški zahvat koji podrazumeva uklanjanje upaljenog slepog creva, često neophodan zbog potencijalno ozbiljnih komplikacija.

Holecistektomija se sprovodi radi uklanjanja žučne kese, često zbog formiranja žučnih kamenaca. Ova procedura pomaže u olakšavanju simptoma i sprečavanju daljih komplikacija povezanih s ovim organom.

Kolektomija je operacija koja podrazumeva uklanjanje dela ili celog debelog creva i može biti neophodna u lečenju različitih stanja, uključujući ozbiljne upale ili tumore.

Hernioplastika se izvodi kako bi se popravila ili zatvorila trbušna kila, abnormalna izbočina tkiva koja može biti uzrokovana oslabljenim mišićima abdominalnog zida.

Gastrektomija je hirurški postupak uklanjanja dela ili celog želuca, često sproveden u kontekstu lečenja raka želuca ili drugih ozbiljnih oboljenja ovog organa.

Laparoskopija je tehnika minimiziranja invazivnih hirurških zahvata, koja se izvodi pomoću malih rezova i laparoskopskih instrumenata. Ova metoda omogućava brži oporavak pacijenata i smanjuje rizik od komplikacija.

Transplantacija organa je složen hirurški postupak koji uključuje zamenu oštećenih organa u trbušnoj šupljini, poput jetre ili bubrega, donorima koji doniraju svoje organe kako bi pomogli pacijentima koji imaju ozbiljne medicinske potrebe. Ova procedura igra ključnu ulogu u produžavanju života pacijenata s oštećenim ili neispravnim organima.

Hirurške intervencije u Poliklinici dr Nikolić

Hirurške intervencije u Poliklinici dr Nikolić

● Pregled hirurga
● Preoperativna priprema pacijenata
● ušivanje rana (primarna hirurška obrada rane u lokalnoj anesteziji), a zatim i skidanje konaca i previjanje
● revizija rane sa primarnim ili sekundarnim zatvaranjem (lečenje rana koje ne zarastaju uredno)
● korekcija ožiljaka
● uklanjanje promena na koži (ateromi, lipomi, mladeži, bradavice, žulj, kurje oko, itd.), a zatim i slanje uzoraka na patohistološku proveru
● Hirurško lečenje perianalnih kondiloma u lokalnoj anesteziji
● abdominocenteza (terapija u dekompresiji trbušne duplje evakuacijom ascitesa)
● operacija pupčane kile
● operacija preponske kile
● operacija epigastrične kile
● operacija hidrocele
● biopsija limfnih čvorova prepone
● obrada manjih opekotina
● operacija urasle dlake (pilonidalnog sinusa)
● incizija (drenaža) apscesa (gnojnog džepa)

Cene usluga

Pregled hirurga proktologa cena

– 5000

Pregled abdominalnog hirurga cena

– 5000

Kontrolni pregled hirurga proktologa cena

– 3000

Pogledajte sve cene hirurških usluga OVDE

Stručni tim

Prof. dr Goran Stanojević

hirurg – proktolog

Spec. dr med. Ilija Golubović

hirurg

Spec. dr med. Rastko Đorđević

vaskularni hirurg